• Controle over je sixpack

Controle over je sixpack

"Laat je die keukenweegschaal wel thuis, schat?”, vraagt je vriend je dwingend als je de auto inruimt. “Heeft onze iglotent een keuken?”, reageer je geïrriteerd. Stiekem had je ‘m wél ingepakt. #@$%!, daar gaat de controle over je sixpack. Aarzelend berg je je houvast weer op in de kast. Wat nu?

Moet je die pannenkoeken aan de campingtafel overslaan deze zomer? En zijn bitterballen op het terras een no go? Moet je de rosétjes op het strand inruilen voor spa rood tijdens de vakantie? En de hamburgers van de barbecue? Die moet je zeker ook laten staan? Dat wordt een gezellige vakantie. *ZUCHT*

Joh, maak het niet zwaarder dan het is. De boog kan niet altijd gespannen staan, leg je daar maar bij neer. Geniet vooral, maar dan wel met mate. Vergrijp je je de ene dag aan een sixpack bier, zorg er dan voor dat je de dag erna compenseert. Anders heb je in mum van tijd een one pack. En dat wil je niet. Toch?

Nee, volg mijn raad daarom op. Op zo’n feestdag zit je waarschijnlijk ver boven je onderhoud. Lees: je neemt meer calorieën (energie) tot je dan je verbrandt. Wissel zo’n zuipfestijn af met een dag waarop je onder je onderhoud gaat zitten. Lees: je neemt minder calorieën dan dat je verbruikt. Balans!

Russsttaaaaaggghhhh! Dat betekent dus niet dat je in plaats van een dozijn pilsjes nu best twee van die goudgele rakkers naar binnen kunt gieten. Nee, je gaat voor maximaal voedingsrijke calorieën vandaag: complexe koolhydraten (volkorenproducten), gezonde vetten (dus geen snacks) en voldoende eiwitten.

Biedt jouw campingwinkel vooral chips, koek, snoep en alcohol aan? Maak slimme keuzes. Je zal vast een tree eieren kunnen vinden. Met die eiwitten behoud je je spiermassa. Een plakje kipfilet op een rijstwafel doet wonderen. En water hebben ze vast ook wel, daarmee reinig je je lichaam. Alles voor controle over je sixpack!

  • Toegevoegd op : 11-07-2018

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)