• Guilty Pleasure: Pindakaascups

Guilty Pleasure: Pindakaascups

Een trend overgevlogen uit Amerika en laten we eerlijk zijn: we don’t mind that! Een snack bestaande uit chocolade en pindakaas, a match made in heaven als je het aan ons vraagt. Makkelijk om mee te nemen onderweg of om op te smikkelen tijdens het werk of thuis op de bank. Maar kijk wel uit, want verslaving ligt op de loer!


Benodigdheden voor 12 cups:

  • 400 gr. suikervrije chocoladeschilfers of 85% pure chocolade
  • 35 ml. kokosolie
  • 190 gr. 100% pindakaas
 

Bereidingswijze:

  1. Meng chocoladeschilfers of pure chocola en 25 ml. kokosolie in een grote magnetronbestendige kom. Zet de magnetron op een hoge stand en roer elke 30 seconden tot de chocolade glad is en volledig gesmolten.
  2. Stop 1 ½ el. gesmolten chocolade in elke cupcake vorm. Kantel de cupcake vorm voorzichtig in een cirkelvormige beweging om de onderste 2/3 van de cupcake voering te coaten. Plaats de cups 10 minuten in de koelkast om uit te harden.
  3. Roer ondertussen de pindakaas en de resterende gesmolten kokosolie (gesmolten) tot een glad mengsel en stop het in een spuitzak of medium hersluitbare zak. Wanneer de chocolade laag is uitgehard spuit je ongeveer 1 eetlepel pindakaas in een ronde schijf bovenop de chocolade in de cupcake-voering. Smelt de rest van de chocolade indien dit nodig is, Lepel vervolgens de chocolade over de pindakaas en strijk dit zodat de pindakaas geheel bedekt is. Herhaal dit totdat alle chocolade op is en stop de pindakaas cups daarna nog 15 minuutjes in de koelkast. Almost there!
  • Toegevoegd op : 06-11-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)