• Hoe houd je je goede voornemens vol?

Hoe houd je je goede voornemens vol?

Heb jij je goede voornemens voor 2020 al opgesteld? Dan heb je de eerste stap in de goede richting al gezet. Maar nu komt het nieuwe jaar toch wel heel dichtbij en wordt het tijd om na te gaan denken over hoe je deze voornemens vol gaat houden. Want wat helaas blijkt is dat op lange termijn minder dan 10% hun vooraf gestelde doelen behaalt en 25% van de goede voornemens na 2 weken alweer de prullenbak in kunnen. Hoe zorg je ervoor dat jij je goede voornemens volhoudt? Dat weet je na het lezen van deze blog! Oh en ook niet geheel onbelangrijk, aan het einde van deze blog vind je onze nieuwjaarsactie!

Wees realistisch

Realistisch zijn in het stellen van doelen zorgt ervoor dat je je doelen ook daadwerkelijk kunt behalen. Als je doel niet realistisch is zal je sneller de neiging hebben om op te geven met als gevolg dat je uiteindelijk geen vooruitgang boekt. Wil je bijvoorbeeld 10 kilo afvallen? Ga dan eerst voor 2 kilo. Elke keer dat dit gelukt is heb je weer een stap gezet naar je hoofddoel. Dit zal je motiveren om door te gaan.

 

Vertel je voornemens aan anderen

Of je nou wilt stoppen met roken, meer wilt gaan bewegen of minder wilt gaan drinken. Vertel het aan je collega‚Äôs, vrienden en familie. Zij zullen je dan regelmatig vragen hoe het ervoor staat met deze doelstellingen. Op deze manier word je gecontroleerd en kun je niet zomaar opgeven zonder er wat over te horen. Daarnaast is het ook heel leuk om met trots te vertellen dat je al een week niet hebt gerookt, of al 2 keer hardgelopen hebt deze week. Als je helaas moet vertellen dat het niet gelukt is om welke reden dan ook, zullen zij je motiveren om het opnieuw te proberen. 

 

Beloon jezelf

Als het behalen van het doel alleen niet genoeg voldoening geeft om door te gaan kun je er voor kiezen om jezelf te belonen wanneer je je doel behaalt. Beloon jezelf niet met dingen die je doelstelling tegenspreken. Eet bijvoorbeeld geen taart om te vieren dat je 2 kilo bent afgevallen maar koop nieuwe sportkleding of ga naar de bioscoop.

 

Stel een plan op

Een doel stellen is natuurlijk goed, maar nog veel belangrijker is hoe je dat doel gaat behalen. Begin daarom in december al met plannen. Wil je meer bewegen, stel dan nu alvast een vast tijdstip in de week vast om te gaan sporten. Bedenk ook wat je wilt gaan doen. Hardlopen, fietsen, bootcampen? Schrijf je in om op een vast tijdstip in de week met een groep te gaan sporten. Dit brengt ons ook bij het volgende punt.

 

Stel samen goede voornemens op

Door samen doelen te stellen sleep je elkaar er doorheen op het moment dat het even tegenzit. Daarnaast zul je tijdens het sporten ook een hoop plezier en motivatie halen uit je sportbuddies. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje en als een ander door kan gaan dan kun jij dat dus ook. 

 

Met deze tips ben jij helemaal ready voor 2020. Stel je lijstje maar vast op, want dit jaar ontkom je er niet aan. Go for it!

 

                            

  • Toegevoegd op : 26-12-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)