• Hoe overleef je de feestdagen

Hoe overleef je de feestdagen

It’s the most wonderful time of the year! Kerst en oud en nieuw komen eraan. Dagen die in het teken staan van samenzijn en gezelligheid. December wordt niet voor niets de bulk maand genoemd. Lekkere hapjes, zoete drankjes, je kent het wel. Maar, hoe kom je de feestdagen nu fit en verantwoord door? Dat lees je in deze blog. En no worries, het belangrijkste blijft natuurlijk genieten!

 

Ga voor de gezonde hapjes

Tijdens de feestdagen eet je vaak toch wel meer dan nodig of gewend bent. Dit komt vaak doordat je in het gezelschap bent van anderen. Je bent niet bewust bezig met wat en hoeveel je in je mond stopt. Eindstand: hele schaal oliebollen weg 

Vermijd zoete drankjes

Tijdens de feestdagen gaat het vaak over hoeveel calorieën kerstkoekjes, oliebollen, en chocolade wel niet bevat. Het is ondertussen vrij duidelijk dat het aardig wat calorieën zijn. Dranken daarentegen zijn vaak onderbelicht, terwijl die ongemerkt een hoop calorieën bevatten. Dat komt door twee dingen. Ten eerste Krijg je van zout- en koolhydraatrijk eten je veel dorst. Laat dat nou net het soort eten zijn dat vaak voorkomt op het kerstmenu. Als je die dorst probeert te lessen met alcohol, drink je veel meer dan je zou doen bij een kleinere maaltijd. Ten tweede verzadigd drinken niet. Van sinaasappels zit je voller dan van sinaasappelsap. Van chocola zit je voller dan van chocolademelk, ga zo maar door. Als je een halve kilo kerstkalkoen eet, zit je vol. Maar als je een liter cola drinkt, zit je dat niet. Terwijl je in beiden gevallen 500 calorieën op hebt. Drank is dus een ‘silent killer’.

Blijf in beweging

Heb je ondanks de bovenstaande tips nog steeds spijt van al het eten en drinken? Zorg er dan voor dat je regelmatig beweegt. Regelmatig bewegen is niet alleen goed om je stofwisseling op peil te houden. Het zorgt er ook voor dat je de feestdagen wat relaxter doorkomt. Dus ga je boodschappen doen? Trek je wandelschoenen aan of pak de fiets. Maak na het kerstdiner met zijn alle een lange wandeling of loop na het diner naar huis. Je lichaam vindt het fijn en je humeur wordt ook een stuk beter!

Have fun!

Last but not least: Heb plezier! Als je op nieuwjaarsdag met een glimlach terugkijkt op de feestdagen, dan was de avond hoe dan ook geslaagd. Never regret anything that made you smile! Wij wensen je alvast hele fijne feestdagen!

 

                         

  • Toegevoegd op : 19-12-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)