• Sporten in de kou

Sporten in de kou

Dagen worden korter en de nachten langer. De herfst is in volle gang, dat is wel te merken aan de druilige dagen die we al hebben gehad. Voor veel mensen is dit een periode om jezelf na een lange dag werk of studie terug te trekken in bed of op de bank. Jezelf motiveren om naar buiten te gaan en te sporten blijkt vaak lastig. Toch is het in deze tijd van het jaar belangrijk om naar buiten te gaan/ buiten te sporten. Waarom? Dat lees je in deze blog!

 

De kou boost je immuunsysteem

Onderzoekers van de Appalachian State University hebben onderzoek gedaan naar het verband tussen sporten in de kou en ziek worden. Goed nieuws voor onze tak van sport! Zo bleek dat buitensporters (tijdens een koude periode) half zo vaak verkouden of ziek werden, dan mensen die in de winterperiode waren gestopt met sporten. Wanneer deze mensen toch werden getroffen door een verkoudheid of ziek werden, dan herstelden zij twee keer zo snel. Dus hup, naar buiten jij!

 

Het is goed voor je hart

Buiten sporten in de kou is beter voor je hart dan buiten sporten als het warm is. Als het buiten warm is moet je lichaam harder werken om de overtollige warmte kwijt te raken die je tijdens het sporten produceert. Dit doet je lichaam door je hartslag op te voeren. Tijdens het sporten in de kou hoeft je hart voor hetzelfde resultaat minder hard te werken. Dit zorgt dus voor een lagere hartbelasting. Wat uiteindelijk beter voor je hart is. 

 

De kou maakt je vrolijker 

Naast het verbeteren van je fysieke gesteldheid helpt buiten sporten ook je mentale gezondheid. Door de korte en koude dagen is de kans groot dat je tijdens de herfst/winter wat vaker somber bent. Zo kun je last krijgen van de welbekende winterdip. Ga dit tegen door een training in de buitenlucht, want dit laat jou ongetwijfeld beter voelen. why? Wanneer je een duurtraining doet in de kou maakt je lichaam het gelukshormoon serotonine aan, waardoor je vrolijk wordt en je je goed gaat voelen. 

 

Wil je meer informatie over sporten in de kou? In deze blog hieronder vertellen we je precies waar je op moet letten tijdens de wintermaanden!

 
  • Toegevoegd op : 31-10-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)