• Tips om een opgeblazen buik te voorkomen

Tips om een opgeblazen buik te voorkomen

Het is een veel voorkomend fenomeen: een opgeblazen buik. Niemand wordt er blij van en het liefst bonjour je het opgeblazen gevoel de deur uit. Maar waardoor krijg je nou een opgeblazen buik en hoe voorkom je het? Daarom hier een aantal tips en things to know om een opgebalzen buik tegen te gaan.

Tea Time

Thee om een opgeblazen buik tegen je gaan? JA! Pepermunt-, gember- en kamillethee drinken helpt om je buik te kalmeren. De menthol in de pepermuntthee geeft de spijsverteringskanaal een krampstillend effect. Hierdoor kalmeren de zenuwen en waardoor je maag rustiger wordt. Gember en kamille hebben een ontstekingsremmend effect op de darmen en maag. Hierdoor helpt het overtollig gas de deur uit.

Pumpkin

Eiwitten kunnen een oorzaak zijn voor een opgeblazen buik. Vooral bonen zijn vaak boosdoeners. Hoe komt dit? Zodra voedsel niet geheel wordt afgebroken in de dunne darm, neemt de dikke darm het over. Wanneer dit gebeurt kan er productie van gassen ontstaan. Hierdoor krijg je dan ook een opgeblazen buik. Heel vervelend natuurlijk en dan luidt de grote vraag: Hoe kom je er van af? Het antwoord is: onze oranje vriend de pompoen! Pompoen zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid gassen in de maag wordt verlaagd. En laat deze oranje vitaminebom nou is lekker én verantwoord zijn.

Vezels

Een opgeblazen buik is een reactie in je darmen wat vervelende gevolgen heeft. Om een opgeblazen buik te voorkomen is het belangrijk om voldoende vezels te eten. Dit zit in groenten, fruit, volkoren graanproducten, zaden, peulvruchten en noten. Maar let op dat je wel genoeg water drinkt want vezels staan erom bekend dat het waterzuigers zijn.

Green enemies

Zoals we hiervoor benoemde zitten groente boordevol vezels en zijn het echte vitaminebommen. Maar om een opgeblazen buik te voorkomen kun je bepaalde groenten beter laten staan. Dit zijn vaak de groene groenten; The Green Enemies: spruitjes, prei, broccoli en kool. Deze groenten bevatten veel raffinose: een bepaalde suiker dat kan leiden tot gasvorming. Mag je deze groenten nu nooit meer eten? Nee natuurlijk niet! Maar krijg je hier wel een opgeblazen buik van? Eet het dan met mate.

Eat the air

Niet letterlijk bedoeld. Of toch wel? Het eten of slikken van lucht kan een oorzaak zijn voor een opgeblazen buik. Maar hoe kan je dat dan? Roken, kauwgom en koolzuurhoudende dranken kunnen zorgen voor veel lucht in je buik. Deze lucht zorgt voor meer, je raadt het al,  lucht in je buik. Probeer daarom deze producten te vermijden.

  • Toegevoegd op : 01-02-2019

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)