• Tips voor meer energie

Tips voor meer energie

Het is nog niet eens eind van de middag of jij valt al bijna om van vermoeidheid. Je bent niet vooruit te branden. Opstaan voor een kopje koffie? Te veel moeite. Vanavond de deur uit? Je peinst er niet over. Het enige waar jij aan kunt denken is je bed! Helaas wordt het er niet beter op tijdens de donkere winterdagen die ons te wachten staan. Want juist dan kan dit vaker voorkomen. Daarom hier een aantal tips and things to know om jouw energielevel een boost te geven.

 

Life begins after coffee, right?
Een lekker kopje koffie om de dag mee te beginnen. Je bent meteen wakker toch? Koffie staat bekend als een echte energy booster, maar is dit wel juist? Cafeïne stimuleert de aanmaak adrenaline en geeft je een oppepper. Vaak wordt alleen vergeten dat koffie de aanmaak van Adenosine, een stof die voor ontspanning in het lichaam helpt tegen te gaan. Koffie zorgt dus eigenlijk voor een stressreactie in het lichaam, waardoor je lichaam na een cafeïne boost nog minder energie heeft dan daarvoor. Kies dus liever voor water of thee wanneer je energielevel een oppepper kan gebruiken.

 

Vitamin sea, i mean D!
In ons koude kikkerlandje hebben we er snel tekort aan, vitamine D. Om hier toch aan te komen, helpt Moeder Natuur ons een handje. Zo is daglicht een belangrijke bron voor onze energie. Vooral mensen die niet dagelijks buiten komen kunnen een tekort aan vitamine D oplopen. Heb je een kantoorbaan of kom je niet veel buiten? Maak in je pauze een lekkere wandeling. Alle kleine beetjes helpen. Daarnaast blijf je in beweging. Dubbel voordeel!

 

Superfoods
Het is een mega hype onder de fitgirls en fitboys. We hebben het over superfoods. Wat velen niet weten, is dat Macapoeder en Spirulina voor een mega energieboost zorgen. Maca poeder wordt gemaakt van de wortel van de Macaplant en groeit in Peru. Macapoeder is onder andere goed voor de balans van je bloeddruk, hormoon- en bloedsuikerspiegel. Als deze drie factoren beter in balans zijn, resulteert dit in meer energie.

 

SpiruWHAT?!
Spirulina behoort tot de meest eiwitrijke bronnen ter wereld. Deze blauwgroene alg bestaat namelijk voor 65% uit complete eiwitten en bevat het het stofje GLA. GLA zorgt voor de groei van spiermassa. Een WIN-WIN situatie dus. Spirulina heeft meer voordelen. Het zorgt voor een hoger energieniveau en een groter uithoudingsvermogen. Dit komt omdat het de gezonde darmflora bevordert, wat weer helpt bij de opname van voedingsstoffen in het lichaam. Probeer deze poeders is door je smoothie of havermout and find out yourself!


Let’s get zen
Voor sommigen een beetje onwennig, maar mediteren is een belangrijke factor voor je energielevel. Meditatie kan het hoofd leegmaken en kan stressverminderend werken. Minder stress betekent meer ruimte voor positieve energieën. Probeer elke ochtend een paar meditatie-oefeningen te doen of volg eens een les Yoga. Wie weet ben jij na de kortste keren helemaal zen en vliegt jouw energie de pan uit!
 

Dus ben je niet vooruit te branden en moet jij jezelf de dag doorslepen? Nu weet je wat jou te doen staat. Try it out!


 
  • Toegevoegd op : 04-10-2018

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)