• Week 10 Men's Health

Week 10 Men's Health

Is het Ramses gelukt om een coverlijf te kweken?

Ramses Jedeloo, oprichter van The Bootcamp Club, heeft de afgelopen maanden gestreden voor een nieuw doel: de cover van Men's Health. Hoe 'm dat afgaat, lees je hier.

Door Ramses Jedeloo

Lights, camera, action! “En... aanspannen!” Uhm. Hoe? M’n vuisten ballen? Moet ik wat met m’n borst? Sowieso m’n adem inhouden voor een strakke buik. Toch? Dat zal een mooie cover worden, blauw aangelopen met schaamrood op de kaken. Gelukkig compenseert m’n sterk vermagerde gezicht alles. “Tuit je lippen!”

Heb ik er wel genoeg voor gedaan? Jazeker. Of zouden die marsjes van vorige week wél te zien zijn? Nee, joh. Had ik toch niet nog wat cardio moeten doen? Een sessie meer of minder maakt het verschil niet. Was ik twee dagen geleden niet veel gespierder? Arrggh! Kinderlijke onzekerheid op m’n tweeënveertigste. Straks krijg ik nog jeugdpuistjes. Lekker voor de foto.

“De laatste week staat vooral rust op het programma”, m’n coach Berry de Mey lijkt in de war. Huh? Geen zware training meer vlak voor de shoot? “Nee, je spieren zijn er heus wel.” Maar ik moet toch juist nog even extra oppompen? “HAHA!”, Berry lacht me vierkant uit, “luister nou maar naar me, anders schiet je je doel voorbij.”

Dus beweeg ik die week alleen nog als een tachtigjarige nordic walker. “Train tot de pomp, niet verder gaan!”, Berry is onverbiddelijk. “We maken het glycogeen in je spieren op, daardoor toon je straks een stuk droger.” De ene dag pak ik dan maar heel laf het bovenlichaam aan, de andere dag train ik mijn benen alsof ik aan het revalideren ben.

“We moeten pieken als het ertoe doet!” Dat is deze week, Berry. “Nee, het gaat alleen om die ene dag.” En verdorie, de dag voor de shoot weeg ik te weinig. “Cake eten vanavond, je moet voller zijn”, zingt Berry als een engeltje op mijn schouder. De duivel op mijn andere schouder – die van die marsjes – schreeuwt tegennatuurlijk dat ik nu juist niets moet eten.

Dan is het zover. “Houd vast!”, fotograaf Alek Bruessing zet me in een onmogelijke pose. “Ontspan je gezicht!” Tuurlijk, Alek. Die pull-up kost geen enkele moeite. “Arie deed dat met gemak voor mijn camera!” Ja, hij is inmiddels professioneel covermodel. Ik vind zo’n dagje poseren best zwaar. Doe mij maar liever een snoeiharde full body training.

Maar, hiervoor heb ik het gedaan. Al die uren cardio, de vele trainingen, dat ontzettende calorietekort, bergen suppletie en geen sociaal leven: now it’s my time to shine. Als ik er dan toch vol voor ga, laat ik er dan ook maximaal van genieten. Op naar de beste versie van mezelf op de cover. I’m friggin’ ready! Lights, camera, action!

 
 
  • Toegevoegd op : 03-04-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)