• Week 4 Men's Health

Week 4 Men's Health

Waarom groter verkoopt

Ramses Jedeloo, aanstaand covermodel en oprichter van The Bootcamp Club, zet alles op alles om binnen korte tijd in z'n beste shape ooit te komen. 

Door Ramses Jedeloo

Instagram-boys showen vol trots de spaghetti van aders op hun onderbuik. Geen spiermassa meer over, maar wel het vetpercentage van een wandelende tak. Die Justin Bieber lookalike-hype is niet aan mij besteed. En niet aan Men’s Health, blijkt. “Jij bent groot, dat verkoopt!”, zo poogde hoofdredacteur Ronald Janus mij als covermodel te strikken. 

Benen als Griekse pilaren. Borstspieren groter dan een b-cup. Een rug met staalkabels. Natuurlijke schoudervulling. En een broodjesbuik. Gespierd. Indrukwekkend. Reusachtig. Zo moet het perfecte covermodel eruitzien. De vermagering in fitness vind ik maar niets. ‘Ach, maak je niet dik. Dun is de mode.’ Arrrrggghhhh! Focus: groot, groter, grootst!

In mijn jeugd waren mannen nog stoer. Zo keek ik als jongetje op tegen bodybuild-kampioen Arnold Schwarzenegger. Google hem maar eens, Beliebertjes. De Film Rocky heb ik wel honderd keer gezien. Ik miste geen aflevering van The A-team met BA Baracus. Popeye en zelfs Brutus waren m’n striphelden. En The Hulk is nog steeds eindbaas van Marvel Comics.

Al als zevenjarige zong ik uit volle borst mee met Billy Joel’s Goodnight Saigon: “Our arms were heavy but our bellies were tight.” Sindsdien heb ik biceps als guns gebouwd, maar ook de buik van een bouwvakker. De ironie: Ik moet dus afvallen! “Je moet droger worden, niet lichter”, waarschuwt Ronald. No worries, een wespentaille en een V-shape is het doel.

Oké, vet verbranden dus. Hometrainer of bootcamp? Duhhh, ik kies de echte mannenoptie. Lekker naar buiten, me een uurtje in het zweet werken. Maar, inmiddels lijk ik wel zo’n uitgemergelde #fitboy. Mensen die niet van m’n coveravontuur weten, denken dat ik ziek ben. “Je hoofd is gehalveerd!” En: “never skip leg day!” als ze m’n satéprikkers zien.

Ik bel m’n coach Berry de Mey: “Geef me m’n spieren terug!” Hij komt langs, voelt wat aan m’n vetranden en lacht de beschuldiging weg. “Volg mijn schema nou maar, dat werkt al dertig jaar.” M’n coach Berry de Mey komt uit het gouden tijdperk van bodybuilding. A lean, mean, muscle machine!

Hij streeft met zijn pupillen dan ook niet het formaat plofkip na, zoals de huidige anabolengeneratie bodybuilders. We gaan voor een esthetisch perfect gevormd lichaam, zoals de huidige Men’s Physique klasse. In mijn geval dan wel op seniorenlevel. Oud, maar groot. Want dat verkoopt.

 
 
 
  • Toegevoegd op : 13-02-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)