• Week 6 Men's Health

Week 6 Men's Health

Een crashdieet en scherper dan ooit? Het kan

Aanstaand covermodel Ramses Jedeloo, CEO van The Bootcamp Club, vertelt je elke week hoe de weg naar de cover eruitziet. 

Door Ramses Jedeloo

Vlijmscherp. Laserfocus. Punaiseprecisie. Bewust ga ik op mijn doel af. Illusies laten me koud. Ik zíe de Matrix. Plato z’n schijnwerkelijkheid laat ik aan me voorbijgaan. Ik heb alles onder controle, zo helder heb ik het nog nooit gezien. De fysieke weg naar de cover van Men’s Health heeft eenzelfde mentale component. Yin en yang!

Knappe jongen die mij van m’n dagelijkse schepsnoep af wist te praten. M’n wekelijkse pizza quattro formaggi én lasagne-avond was heilig. Geen decembermaand ging voorbij waarin ik niet dagelijks een zak taaitaai poppen leegat. En toen kwam de zomer er ineens aan... Abs are made in the kitchen, dus moest het roer noodgedwongen om!

Ik was vergeten welke invloed voeding op je hersenen heeft. De ironie. Maandenlang kreeg ik teveel suikers, schimmels en synthetische shit binnen. Scherp was ik altijd wel, maar ik hield mezelf tegen Einstein te evenaren. Nu ik die troep de baas was, trokken ook de laatste paar wolken uit mijn hoofd weg. I can see clearly now, the rain is gone.

En nu ik op zo’n streng crashdieet ben? Ik had het buskruit kunnen uitvinden. Echt. Atomen splitsen? Pfff, ik heb wel een béétje uitdaging nodig. Hoe harder ik aan mijn fysiek werk, hoe meer mijn hersenen schreeuwen om bevrediging. Dus heb ik er op mijn hometrainer uren Warren Buffet, Mark Cuban, Manoj Bhargava, Bill Gates en Elon Musk opzitten.

Wat hebben die wereldveranderaars gemeen? Het zijn allemaal vakidioten. Ze hebben energie voor tien. Slapen vinden ze zonde van de tijd. Net als ik, zei de gek. Niet dat ik me meet met deze iconen, maar ik doe m’n ding. Dromen, denken, durven, doen! Ben Tiggelaar had het er als mijn mentor in het begin van mijn carrière niet beter in kunnen rammen.

‘Val zeven keer, sta acht keer op’. Ondernemen is knokken. Trainen is knokken. Het leven is knokken. Het mentale cirkeltje is rond. Die voorbereiding op de covershoot is een sterk geconcentreerde weergave van het leven. Door m’n koppie erbij te houden, vecht ik naar de beste versie van mezelf. Binnen en buiten de sportschool. Yin en yang! 

 

 

 
 
 
 
  • Toegevoegd op : 06-03-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)