• Week 7 Men's Health

Week 7 Men's Health

Het belang van een goede coach

De 41-jarige Ramses Jedeloo siert binnenkort onze cover. Als CEO van The Bootcamp Club was hij al goed op weg, maar toch realiseerde hij zich dat hij nog flink even een tandje moest bijzetten. Zo ging het ‘m af.

Door Ramses Jedeloo

“Je hebt een goddelijk lichaam.” Humor, coach! Maar even serieus, wat vind je van m’n vetpercentage? “Ik ben pas tevreden als je vel overal zo dun is als op je [PIEP]”. HAHA! Ik pis zowat in m’n bodybuilderspanty. Zo makkelijk het is met Berry de Mey van m’n gerimpelde cellulitisbuik af te komen, zo lastig is het met hem mijn gezicht in de plooi houden. LOL!

“Kan ik ff langskomen? Ik wil aan je buik zitten, een beetje in je vet knijpen.” Was het maar mijn vrouw aan de andere kant van de telefoon. “Natuurlijk,” hoor ik mezelf wat twijfelend zeggen. “Dan kunnen we meteen met babyolie de shoot oefenen”. Say what!? Dit moet ik allemaal even een plekje geven. ‘Met Berry de Mey, de schaamte voorbij.’

Ik moet straks halfnaakt op die cover, dus kan Berry mij nu inderdaad maar beter al uit de kleren praten. “Dit is jouw podium,” stelt hij vast. Eens! Ik heb dan wel nooit de ambitie gehad fitnesswedstrijden te doen, maar covermodel van Men’s Health is een mooie bekroning van m’n 25-jarige fitnesscarrière. Precies, geen preuts gedoe. Let’s go all the way!

Dus sta ik wekelijks ontbloot tegenover m’n coach een beetje m’n pecs te flexen. Pumping Iron meets Broke Back Mountain. Inmiddels lijken we wel zo’n hip bodybuildingstel. Alleen missen de cowboyhoedjes nog. We hebben beiden liefde voor de sport, een gezamenlijke fascinatie voor het wedstrijdproces en vooral heel veel respect voor elkaar.

Je coach moet je aanvoelen. Letterlijk en figuurlijk (…) Zit ik vol energie, dan duwt Berry mij verder de helling af. “Duiken!” Ben ik heel diepgegaan, dan legt hij mij onverbiddelijk rust op. “Vreten!” Berry pusht mij verder dan ik zelf ooit ben gekomen. Eén plus één is drie, zeg maar. Of beter: samen sta je sterk. Wat ga ik dit partnership straks missen.

But, it ain’t over till the fat lady sings. We moeten die gouden plak nog binnenhalen, voor minder doen we het niet. Zijn topsportmentaliteit beantwoordt mijn tomeloze ambitie. Ik streef namelijk naar de allerbeste versie van mezelf. Op wedstrijdniveau. Van wereldklasse. Samen lachend over de finish. Als partners, met heel veel LOL!

 

 

 
 

 

 
 
 
 
  • Toegevoegd op : 13-03-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)