Week 8 Men's Health

Zo hard moet je strijden voor de cover

Aanstaand covermodel Ramses Jedeloo, CEO van The Bootcamp Club, geeft een kijkje in het leven van een covermodel.

Door Ramses Jedeloo

‘De mooiste bloemen groeien aan de rand van de afgrond.’ Yep, deze uit de kluitengewassen koorddanser is living on the edge. “Geen junkfood meer, vuilnisbak!”, predikt m’n coach Berry de Mey liefdevol. Zelfs geen pennywafels? “Nee, we nemen geen risico’s!” Arrggghh! Het leven van een Men’s Health covermodel gaat niet over rozen.

Als een gespierde majorette jongleer ik met eeuwige roem en permanente vernedering. Ik mag geen misstap maken, het is alles of niets. “In deze laatste fase luistert het draaien aan de juiste knoppen heel nauw,” stelt Berry vakkundig, “anders sla je straks toch nog een flater.” Oké, coach, anders ontneem je me al het leuks in m’n leven.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Niet alleen moet ik nu zelfs ook clean eten op refeed-dagen (probeer maar eens ruim 4.000 kcal te eten zonder winegums), maar m’n lichaam begint ook een beetje tegen te werken. Blessures, vermoeidheid, wondjes: het resultaat van weken diepgaan. Niks geen glamoureus leven, modellenwerk is blijkbaar gewoon afzien.

Schitteren op de cover is wat de klok slaat, zal je misschien denken. Gek genoeg gaat het gewone leven ondertussen ook gewoon door. Privé en zakelijk. Ik ben vooral bezig met het bouwen en runnen van The Bootcamp Club. Met alle highs & lows die bij het ondernemen horen. Brandjes blussen en successen vieren.

En, alsof de duvel ermee speelt, wordt m’n zoontje ziek [inmiddels is hij weer beter <3]. Hoe verzint hij het? Net nu ik op de cover moet. Dus daar zit ik dan met m’n bakjes kwark, kip en eieren een week lang aan zijn ziekenhuisbed. Trainingsschema in de war, stresslevel op tien, #alles. Zo wordt m’n doorzettingsvermogen nog eens extra op de proef gesteld.

“We gaan voor een zachte landing”, plant Berry, “dus pakken we het niet extreem aan.” Nou, me dunkt. M’n coach lijdt aan beroepsdeformatie, dat is wel duidelijk. Voor een simpele huis-tuin-en-keuken-#fitboy als ondergetekende ligt dit hele proces ver buiten m’n comfortzone. Maar goed, that’s where the magic happens. Toch?

Yepperdepep! De tegenslagen van de laatste tijd zijn kleine offers voor een hoger doel. Zonder dalen geen pieken. Ik geniet met volle teugen van het balanceren op het randje, de boog hoort immers niet altijd gespannen te staan. It makes me feel alive, louter rozengeur en maneschijn! De dood of de gladiolen! 

  • Toegevoegd op : 20-03-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)