• Week 9 Men's Health

Week 9 Men's Health

Waarom het leven van een covermodel niet over rozen gaat

De 42-jarige Ramses Jedeloo siert binnenkort onze cover. Als CEO van The Bootcamp Club was hij al goed op weg, maar toch realiseerde hij zich dat hij nog flink even een tandje moest bijzetten. Zo ging het ‘m af.

Door Ramses Jedeloo

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste in fitnessland? Lekker eerlijk met chick magnet Nick’s Simon, good looking 538-dj Mark Labrand en mooiboy Arie Boomsma als maatstaf. Ik voer een verloren strijd: rimpels, kaal… Ach, het draait uiteindelijk om de spieren op de Men’s Health cover. Toch?

Ja! Alsof Rico Verhoeven met z’n 120 kilo schoon aan de haak ooit in mijn schaduw staat. Of dat het huidige covermodel Waldemar Torenstra te evenaren is met z’n kast. En herinneren jullie je de fotoshoot van Epke Zonderland nog? Wát een gruwelijk beest. Had ik mijn goede vriend Arie Boomsma al genoemd? Met z’n ultra perfecte lichaam... Grrrrr.

Competitie tussen covermodellen bestaat niet. I know. Maar mijn motivatie is een waardige plaats in te nemen in het covermodellengilde. Ik wil natuurlijk niet te veel onder doen voor de andere heren in dit illustere gezelschap. Mocht ik overigens toch een flater slaan, is internationaal covermodel Justin Bieber gelukkig altijd nog een dankbare hekkensluiter.

“Je zit behoorlijk goed in elkaar hoor, reus!” M’n coach Berry de Mey steekt me een hart onder de riem. “Je oogt groter dan ooit, terwijl je gewicht laag is.” Nog een complimentje? Ik koop straks een kraslot, wat een geluk. “Even doortrekken en je kunt hierna meedoen met de Men’s Physique van boven de veertig jaar.” Nu geloof ik je niet meer, coach.

“Tot nu toe keek ik vooral naar conditie”, Berry heeft de smaak te pakken, “maar ik zie steeds beter wat onder die vetlaag vandaan komt!” Hard work pays off. Focus, discipline en consistentie. De weg naar zo’n covershoot is als de wedstrijdvoorbereiding van een topsporter. Alles moet wijken, er is maar één doel: het hoogst haalbare!

Ga er maar aanstaan. Groot respect voor alle covermodellen. Nu ik zelf zo’n traject doorloop, begrijp ik pas wat zij er allemaal voor opzij hebben gezet. Arie Boomsma is bijvoorbeeld altijd cover ready. Een bizar werkethos. Baas boven baas.

Het resultaat telt. Natuurlijk. Usain Bolt is alleen Olympisch kampioen, omdat hij honderd meter in 9,58 seconden sprint. Maar de twintig jaar voorbereiding om die titel te pakken, bewonder ik nog veel meer. Focus, discipline en consistentie! Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, iedereen met 100% inzet is de mooiste in fitnessland!

  • Toegevoegd op : 27-03-2017

Reageer

Login of registreer om een reactie achter te laten.

Reacties (0)